Honlap testreszabása




készítette a honlap.hu

Bemutatkozás

Intézményünk a Vargakertben található, csendes, családi házakkal körülvett zöldövezetben. Udvarunkat a gazdagon ültetett fák, bokrok teszik ligetessé. Esztétikus, természetes anyagú udvari játékaink biztosítják a gyermekink mozgásigényének kielégítését, mozgásuk, testi képességeik fejlődését. 
A természetes környezetünket gazdagítja továbbá a szökőkutas, halakkal betelepített kis tavunk.Óvodánk a Lépésről-lépésre pedagógiai program szerint működik. A módszer struktúrája, hogy különböző témákat komplex módon dolgozunk fel a megismerés és megtapasztalás alapján.
Foglalkozásaink élményszerzésre épülnek, mindennapjainkban szerepet kap a kirándulás, kulturális programokban való részvétel. Ezáltal a gyerekek játékosan ismerkednek az évszakoknak megfelelően növényekkel, állatokkal és környezeti sajátosságokkal, továbbá a magyar népi hagyományokkal. 
Célunk, hogy a gyerekek lássák, tapasztalják a körülöttük lévő világot, a cselekedtetéssel pedig saját maga szerezzen új ismereteket, vagy mélyítse el a már meglévő tudását.Az óvoda alaptevékenységébe tartozik a sajátos nevelési igényű gyermekek nevelése is.
A sajátos nevelési igényű gyermekek nevelését óvodánk nevelő testülete teljes integrációs formában vállalta fel, valósítja meg. Fontosnak tartjuk, hogy az SNI-s gyermekek ép társaikkal együtt vegyenek részt a különböző kulturális programokban, rendezvényeken intézményi és városi szinten is.
 
Kiss Barbara
Óvodavezető